2021-12-03 08:17:19• hírek • refszatmar.eu

Új lelkész mutatkozott be a szatmári egyházmegyében

Megtartotta ez év utolsó közigazgatási gyűlését a Szatmári Református Egyházmegye lelkipásztori közössége - tájékoztat a refszatmar.eu.

A Láncos templom egyik kistermében csütörtökön délelőtt 10 órától Törő Attila Miklós patóházai református lelkipásztor hirdette Isten Igéjét szolgatársai előtt a Hóseás könyve 2. fejezetének első 3 verse alapján. Igehirdetésének három üzenetét ekképpen fogalmazta meg: Az ígéret győzedelmeskedik az ítéleten. Az Istennel helyre állt kapcsolat révén helyreállnak az embertársi kapcsolataink. Isten irgalmassága Jézus Krisztusban mutatkozott meg.


Az ítélet eszköz, arra, hogy helyreálljon a kapcsolat Isten és az ő népe között. Ez egy nagyon fájdalmas időszak, amikor megítéli az Isten az életünket, de ezt követően az Ő áldásával ajándékoz meg. Aki Istentől kéri bűnei bocsánatát az az ember meg is kapja. Sőt még több is történik. Isten az Ő Szentlelke által újjá szüli az ilyen embert. Helyreállnak a kapcsolatai is. Létezni annyi, mint kapcsolatokban létezni, három alapvető kapcsolati rendszer határozza meg az életünket. Kapcsolat az Istennel, kapcsolat önmagunkkal, kapcsolat az embertársunkkal. Ezek kölcsönösen befolyásolják egymást. Amikor Isten helyreállítja a vele való kapcsolatunkat, akkor ez maga után vonja, hogy helyre áll az emberekkel való kapcsolatunk is. Isten érzékennyé tesz engem arra a felebarát, a társ életére is. Adventi időszakra készülünk a várakozás időszaka következik. Várjuk, hogy megérkezzen a megígért szabadító, aki helyreállítja az Isten és ember kapcsolatát. Ez a Krisztus ma is képes helyreállítani a kapcsolatodat az élő Istennel. VAN IRGALOM és az Ő NÉPEKÉNT tekint ránk. Ragadjuk meg ezt a kegyelmet! – biztatott Patóháza új lelkipásztora. December elejétől immáron tehát új lelkésze van a Szamos folyó jobb partján fekvő település református gyülekezetének. Néhány szóban be is mutatkozott az egyházmegyei új lelkésze, aki Székelyhídon született, és ezt megelőzően a Németi Református Egyházközség segédlelkésze volt. Patóházai elődei, Máthé Róbert és Tolnai János lelkipásztorok is áldást kívántak szolgálatára. Isten adjon bölcsességet és erőt számára!


Az igehirdetést követően Kiss József egyhámegyei főjegyző vezette le az adminisztrációs gyűlést. A lelkipásztorok, szolgatársak pedig áldott adventi és karácsonyi időszakot, -ünnepet és –szolgálatokat kívántak egymásnak.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: